En otiumstol med vippefunktion er en rigtig god mulighed for dig for nemmere at komme op ad stolen, hvis dine ben er begyndt at blive stive.

I takt med, at vi bliver ældre, kan vi få sværere og sværere ved at komme op af stolen – helt bogstaveligt. Der er simpelthen for langt for stive ben. Det kan føles som et kæmpe tab af frihed, at du er nødt til at bede andre om at hjælpe dig op af stolen.

Heldigvis findes der stole, der tager højde for det. De såkaldte otiumstole fås nemlig i modeller med en vippefunktion. Du kan derfor vippe sædet op, når du skal op ad stolen og på den måde få uvurderlig hjælp til at rejse dig. Dermed kan du fortsætte med at være selvhjulpen i længere tid.

Det er et kæmpe privilegium at kunne rejse sig fra en stol. Et, som du helt sikkert har taget for givet, indtil det ikke længere var en mulighed. Derfor er det en god ide for dig, at du anskaffer dig en otiumstol med vippefunktion, når du kan mærke, at dine ben begynder at blive svagere.

Sådan vælger du den rette otiumstol

Når du vil have en otiumstol med vippefunktion, skal du være opmærksom på, hvordan du gerne vil have, at stolen skal vippe. Du kan vælge en stol, hvor det er hele stolen, der vipper. Dermed bliver du nærmest hældt ud af stolen og op på benene igen. Det er meget effektivt, men kan også være lidt ubehageligt, hvis du har problemer med balancen.

En anden model af otiumstole med vippefunktion er en, hvor det kun er selve sædet, der vipper. Du får derfor ikke et helt så dramatisk vip, men du får stadig god hjælp til at kunne komme op igen.

Når du vælger en otiumstol, skal du selvfølgelig også være opmærksom på, at den bruger strøm. Du skal derfor have den stående et sted, hvor det er muligt at tilslutte den.

En otiumstol er en god gave

Måske er det ikke dig, der har problemer med at rejse dig op, men derimod en du kender. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du overvejer at give en otiumstol i gave til vedkommende. Det er selvfølgelig en lidt dyrere gave, end du måske er vant til at give, men det er også en gave, der kan være med til at bringe enormt meget livskvalitet.

Hvis modtageren af gaven er lidt for stolt til selv at købe sådan en type af stol, kan det være virkelig rart for vedkommende, at det er dig, der kommer med stolen. Du kan jo understrege, at den jo også sagtens kan bruges som en helt almindelig stol. Så må vedkommende selv om, om han eller hun vil bruge vippefunktionen eller ej.

En otiumstol med vippefunktion kan altså både være en rigtig god gave til dig selv, men også være en rigtig god gave til en anden. I begge tilfælde kan den hjælper til at bibeholde en større grad af frihed i længere tid.