Der findes flere studier, som viser, at stillesiddende arbejde kan have stor indflydelse på ryg- og nakkeproblemer. Det er derfor vigtigt, at der er mulighed for at skifte arbejdsstilling på kontoret. Der skal både være mulighed for at stå op og sidde ned. Det kan være, at arbejdet allerede har anskaffet ergonomiske kontorstole til arbejdspladsen. Det er dog også vigtigt med et godt skrivebord, som kan tilpasses til din arbejdsstilling.

Et hæve-sænkebord

Det er vigtigt, at du sørger for at veksle mellem stående og siddende arbejde, når du arbejder ved computeren. Stillesiddende arbejde kan give skader, hvilket i sidste ende kan påvirke kvaliteten af medarbejdernes arbejde. Det er derfor vigtigt, at der er de rette midler på arbejdspladsen, så medarbejderne undgår gener i nakken og ryggen. Et hæve-sænkebord kan netop være med til at mindske smerterne i nakken og ryggen.

Med et hæve-sænkebord kan du hurtigt og nemt justere bordet, så det passer til din arbejdsstilling. Det kan nemlig være en god idé at variere arbejdsstillingen i løbet af dagen for at aktivere kroppen. Hvis du har siddet ned foran computeren i et godt stykke tid, kan du hurtigt hæve bordet op. På den måde kan du stå ved skrivebordet og arbejde. Hvis du bliver træt af at stå op, kan du nemt sænke bordet igen, så du kan sidde ned. Find et her og glæd medarbejderen på arbejdspladsen med et godt skrivebord.

Bordets funktioner

Der findes et stort udvalg af hæve-sænkeborde, som passer godt ind på firmaets kontor. Det kan derfor være en god idé at finde ud af, om bordet skal have ekstra funktioner. Det kan for eksempel være, at der er nogle på arbejdspladsen, som bruger to computere, når de arbejder. Du kan altså gå på jagt efter et skrivebord med to bordplader, så medarbejderne nemt og enkelt kan arbejde på to computere.

Det kan også være, at du skal bruge et skrivebord til et meget lille kontor. Det kan derfor være en god idé at måle rummet op, så du finder et passende skrivebord. Der findes små skriveborde, som passer perfekt ind på det lille kontor.  Nogle skriveborde har endda skrå sider, så de passer ind i hjørnet af kontoret.

Måske leder du efter et skrivebord, hvor der er plads til to kontorstole. Der findes også et stort udvalg af lange skriveborde, som passer godt ind på det store kontor.