Ergonomiske stole skal ikke blot være komfortable – de skal også fremme varierede arbejdsstillinger, og det kan de gøre på flere punkter. Leder du efter en kontorstol til dig selv eller til en medarbejder, der kan hjælpe med at forhindre uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller for lang tid brugt i samme stilling, er der flere features, du kan skele til. Bliv her klogere på, hvad en ergonomisk stol skal kunne.

 

Ergonomiske kontormøbler? Find en kontorstol, der følger dine bevægelser

Når du tjekker udvalg i kontormøbler og fokuserer på ergonomiske kontorstole specifikt, kan du hos visse forhandlere finde stole med særlige teknologier, der fremmer en god arbejdsstilling. Fx kunne det være mekanismer, der får sæde og ryg til at tilpasse sig efter kroppens bevægelser. Logikken er her, at medarbejderen så kan indtage andre stillinger, uden at de må give afkald på noget komfort.

 

Mekaniske mikrobevægelser og indstillelig modstand giver sund siddestilling

En anden mekanisme, visse ergonomiske stole rummer, er én, der danner mikrobevægelser i stolens sæde, hvilket også tilskynder den ansatte til en mere afslappet arbejdsstilling. Vigtigt ved valg af en kontorstol til din arbejdsplads er, at du får en stol, hvor modstanden kan tilpasse til brugerens vægt. For medarbejdere, der har en relativt lav vægt, skal bruge mindre modstand end kraftigere ansatte.

 

Skal dine ergonomiske kontorstole have armlæn?

De fleste ergonomiske kontorstole har armlæn, der gør det nemmere at hvile armene i en sund stilling, mens du sidder ved tastaturet. Ønsker du at finde nye kontorstole til dit konferencerum, så skal du dog i stedet vælge stole uden armlæn, men de findes også på ergonomisk form. Så kan dine ansatte sidde tæt ind til bordet, men dog komfortabelt, mens I drøfter, hvad der går for sig i firmaet.

Overvej at indføre ergonomiske kontorstole på din arbejdsplads – det svarer sig.