Rigtig mange af os danskere tilbringer mere eller mindre hele arbejdsdagen foran en computerskærm. De fleste kontorer efterhånden er udstyret med hæve sænkeborde. Det er dog langt fra alle der rent faktisk benytter den mulighed, de giver, nemlig at stå op. Det betyder også, at der er rigtig mange, der ender med at sidde ned på deres stol i 7-8 timer om dagen.

Rejs dig eller ret dig

Det siger naturligvis en lille smule om, hvor vigtigt det er, at det man sidder på, er godt. Sidder men i en forkert arbejdsstilling, kommer man nemt til at sidde og falde lidt sammen, og dette er utrolig hårdt for ryggen. For selvom din ryg er stærk, så er det helt essentielt, at man passer på den. Det betyder, at den skal bevæges og strækkes ud. Hvis man ikke husker at rejse sig om, skal man som minimum huske at sidde rankt. Ellers falder man sammen i ryggen.

En god ergonomisk kontorstol, sørger for at du sidder i en korrekt stilling, og sikrer støtte til lænden og at din ryg holdes rank.

Indstillinger er lige så vigtige som stolen

Når du køber en ny kontorstol, kan det være en rigtig god ide at få en sælger til at hjælpe med at indstille den korrekt. Indstillingerne er nemlig næsten lige så vigtige som stolen i sig selv. En ergonomisk kontorstol er nemlig også ofte kendetegnet ved at have en masse indstillingsmuligheder. Du kan sammenligne det lidt med at sidde i en bil. Hvis du som mand, sætter dig ind i bilen efter din kone som er 20 cm lavere, har siddet der, sidder du sandsynligvis ikke så godt.

Sørg for at den er indstillet så den passer lige præcis til din vægt og højde. Her kan det som nævnt, være en god ide at konsultere med sælgeren af stolen, der bør have et godt kendskab til stolen. Ofte kommer der en konsulent ud, hvis virksomheder bestiller en masse nye stole til kontoret.